25 Ağustos 2015 Salı

Kayıp Kız - Kitap Yorumu (Eksik Sayfa Blog Turu)





    Kitap Adı: Kayıp Kız

    Özgün Adı: Gone Girl

    Yazar: Gillian Flynn

    Yayınevi: Artemis Yayınları

    Tür: Gizem/Gerilim/Polisiye

    Sayfa Sayısı: 598

    Basım Yılı: Mayıs 2013

                     




Kapak:

     Kitabın orijinal kapağını yanda görebilirsiniz. Şu an sadece film kapağı ile basılmakta. Keşke iki seçenek de bulunsaydı bence. 

Konusu:

     Beşinci evlilik yıldönümü sabahında Amy Elliott Dunne ortadan kaybolur. Evde boğuşma izleri bulunur. En büyük şüpheli de eşi Nick Dunne'dir. Bütün kanıtlar onu işaret etmektedir. Herkesin buna ikna olmasına rağmen Nick, gerçeği ortaya çıkarmaya ve suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışır. 

Yorum:

     Eksik Sayfa Blog Turu kapsamında Ağustos ayında Artemis Yayınları sponsorluğunda Kayıp Kız'ı okuduk. Yayınevine kitaplar için tekrar teşekkürler. ( Diğer yorumları instagram hesabımızda bulabilirsiniz )
    
 Bu kesinlikle aşk dolu bir çifti anlatan bir kitap değil. Konusunu okuyunca bende öyle bir beklenti oluşmuştu ama öyle değilmiş. Ortada evlilikleri sallantıda olan bir çift var ve bu da Nick'in aleyhinde bir izlenim oluşturuyor.
     Başta kitap bir kadın tarafından taraflı ve erkek karşıtı olarak abartılı bir şekilde yazıldığını düşünmüştüm. Ama bu kesinlikle kurgunun bir parçası ve gerekliliğiymiş. Olay örgüsü ve ipuçlar çok güzel hazırlanmıştı.
     Kitap boyunca tuttuğum taraf durmadan değişti.
     
     Sonu beklemediğim bir şekilde bağlanmadı ama beni pek tatmin etmedi.

     Son söz olarak böyle bir kurguyu okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. Ama biraz uzun bir kitap tekrar hatırlatayım. Ve başta da dediğim gibi bu kesinlikle mutlu bir çifti ve biricik karısı kaybolmuş bir kocayı anlatan bir kitap değil. Ondan çok daha derin ve karışık. Kitabı daha ilginç kılan da bu bence.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...