16 Eylül 2015 Çarşamba

Kafes - Kitap Yorumu




    Kitap Adı: Kafes

    Özgün Adı: Bird Box

    Yazar: Josh Malerman

    Yayınevi: İthaki yayınları

    Tür: Gerilim

    Basım Yılı: 2015

    Sayfa Sayısı: 330

                                  


Kapak:

     Siyah cildinin altında benzer beyaz bir kapağı var. Kapak tasarımı gerilim türü bir kitaba çok yakışmış.

Konusu: 

     İnsanlar bir şey gördükleri zaman delirip yanlarındakileri ve kendilerini öldürmeye başlar. Bu şeyin ne olduğu bilinmemektedir çünkü görenler anlatacak durumda değillerdir ve anlatamadan ölürler. Nedeninin, ortaya çıkan bu varlığı beynimizin tanımlayamaması olduğu düşünülmektedir. 
     Bu durum karşısında insanlar evlerinin tüm pencere ve camlarını örtüler ile örtüp içeride kalmaya, dışarı çıkmak zorunda kaldıklarında ise gözlerini kapalı tutmaya çalışırlar.
     Kitap, hamile olan Malorie'nin gazetede gördüğü bir "güvenli ev" ilanı üzerine yardım bulmak için gittiği evde bulunan bir grubun bu dünyada hayatta kalmaya çalışmasını konu edinir.

Yorum:

     Kitap hızlı okunuyor ve okuyucuyu germeyi ve merakta bırakmayı başarıyor. Özellikle sonlara doğru olaylar bir anda hareketlenip heyecanlanmaya başlıyor.
     Kitap geçmiş ile şimdiki zaman arasında geçişler yapıyor. Bu da olayları daha da merak edilir kılıyor.
     Kitabı okurken sonunun bir yere bağlanmayacağından korkuyordum ancak bir şekilde bir sonuca varılıyor. Bu da beni çok tatmin etti.

     Kitap bir gerilim romanı olarak görevini başarı ile yerine getiriyor. Farklı bir kitap arayışında olanlara tavsiye ediyorum.





                         


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...